HomeČlaniceTimski sportoviRK "Žepče"

Rukometni klub "Žepče"

U klubu trenira oko 140 članova svih uzrasta. Domaći teren RK Žepče je Sportska dvorana KŠC-a Don Bosco.

Selekcije koje djeluju u okviru kluba su seniori, juniori, kadeti i mlađi kadeti te dječaci. Također u klubu postoji i ženska sekcija.

Rukometni klub Žepče od osnutka je opredjeljen za organizirano okupljanje djece, mladih i odraslih radi bavljenja rukometom, te razvijanje i unapređenje tih sportova na principima dobrovoljnosti i amaterizma.

Stremljenje ka ostvarivanju što većeg kvaliteta u rukometu u gradu, županiji, državi i inozemstvu, kao vid prihvaćene i opravdane zabave za članove kluba i publiku, u smislu sakupljanja i kvalitativnog djelovanja Rukometnog kluba Žepče u svim segmentima rada i djelovanja Udruge.

Organizirano jačanje stručnog i odgojnog rada u svim oblicima djelovanja i aktivnosti, kao i organiziranje i provođenje sportskih natjecanja i sudjelovanje u njim.

Pomaganje školama i drugim odgojno-obrazovnim organizacijama u organiziranju rukometnih i drugih sportskih aktivnosti, te ostvarivanje i razvijanje suradnje s drugim organizacijama u oblasti tjelesne i zdravstvene kulture i drugo.

Seniorska ekipa RK Žepče je već nekoliko godina zaredom u samom vrhu Prve lige FBiH – Sjever (dva druga i jedno treće mjesto u zadnje 3 godine).

RK Žepče proglašavan je najboljom muškom ekipom u zadnje tri godine u Žepču, dok su nerijetko na izborima za najbolje sportaše u Žepču titule odnosili i istaknuti članovu RK Žepče.

Sve selekcije bilježe odlične uspjehe na turnirima. Jedan od tih uspjeha je i 3. mjesto 2013. kadeta na Prvenstvu rukometnog saveza Herceg-Bosne za kadete 96. godište.

RK Žepče i njegovi članovi su vrlo aktivni u humanitarnim akcijama.

Također su suorganizatori jednog od najprestižnijih međunarodnih rukometnih turnira u BiH za mlađe uzraste – „Rukomet u srcu“ koji zajednički organiziraju sa RK Krivaja iz Zavidovića.

Na navedenom turniru sudjeluju najprestižnije škole rukometa iz BiH i regiona. Omladinska škola RK Žepče je stalno opredjeljenje uprave kluba, dokaz tome je i nekoliko odlazaka istaknutih mladih rukometaša poniklih u klubu u velike klubove BH rukometa (Bosna, Izviđač, Zrinski...)

Predsjednik kluba – Ivo Klarić

Trener seniorske ekipe – Enes Avdić  

Od 1948. godine u BiH postoji Rukometni savez koji od tada organizira sva takmičenja na prostoru Bosne i Hercegovine. Klubovi iz BiH su bili veoma uspješni, kako u jugoslavenskim tako i u europskim takmičenjima.

Rukometni klub Borac je najuspješniji bosanskohercegovački klub u povijesti , gdje je bio 7 puta prvak i 10 puta osvajač Kupa Jugoslavije, a za najveći uspjeh se uzima osvajanje Europskog kupa 1976. godine.

Osim Borca, prvak Jugoslavije je bio i Željezničar 1978. godine. Regionalne uspjehe su postizali Borac, Bosna iz Visokog, Sloboda, Željezničar te Bosna iz Sarajeva.

100 golova za Marina

U petak, 27. prosinca 2013. godine u KŠC „Don Bosco“ u Žepču odigrana je egzibiciona utakmica selekcija federalnog prvoligaškog rukometnog Sjevera i Juga, a sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namijenjen je liječenju teško oboljelog sugrađanina Marina Krište.

Žepčaci su i ovoga puta pokazali svoju humanost, jer su sve ulaznice tiskane za ovu prigodu rasprodane, iako Sportska dvorana KŠC „Don Bosco“ nije bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Neodlučen krajnji rezultat 50:50 u utakmicama ovakvog tipa ne znači ništa drugo nego da je 300-tinjak prisutnih gledatelja vidjelo stotinu prekrasnih pogodaka, često začinjenih atraktivnim potezima i maštovitim akcijama igrača obje ekipe.

“Nadamo se da će ovakve spektakularne predstave postati tradicionalne („All-Star“ Sjever-Jug), te da ćemo i ubuduće imati prilike uživati u vrhunskim izvedbama najboljih igrača prvih rukometnih liga FBiH. Ujedno se zahvaljujemo izbornicima, igračima i njihovim „pratiteljima“ koji su doprinijeli da se ova ideja provede u djelo“- poručuju iz RK „Žepče“. 

Kontakt

 www.sportzepce.com / tel. +387 63 333 299 / predsjednik SSOŽ Darko Andrijević

 

Sportski savez općine Žepče @ 2013 Izrada Garic/Jukic