HomeČlaniceRekreativni sportoviPD "VIS" Žepče

Planinarsko društvo "VIS"

Planinarsko društvo „Vis“ utemeljeno je 1999. godine. Predsjednik Društva je Mirko Matijević, od njegovog osnutka do danas, a u okviru njega djeluju brojni planinari i zaljubljenici u prirodu.

PD „Vis“ Žepče može se podičiti brojnim uspjesima, kako na sportskom polju, tako i na polju druženja, približavanja i vraćanja prirodi.

U dosadašnjem djelovanju ovog društva osvojeni su Mont Blanc, Triglav, gorje Mont Kenia ..., izgrađen planinarski dom na Matinskom visu, kao i žepačka transverzala, odnosno planinarsko-turistički kružni pješački put koji omogućava siguran obilazak područja općine Žepče uz upoznavanje sa prirodnim znamenitostima općine i njenim sportsko-rekreativnim sadržajima.

Društvo održava dobre prijateljske kontakte sa drugim planinarskim udruženjima iz okruženja, sudjeluje u raznim planinarskim okupljanjima i druženjima, a u periodu od 21. - 23. kolovoza 2015. godine organiziralo je na Matinskom visu 19. po redu Dane planinara Herceg-Bosne, gdje su nazočili mnogobrojni planinari iz BiH i okruženja.

Planinarstvo je vrlo širok pojam koji obuhvaća gotovo sve čovjekove djelatnosti izravno i neizravno vezane uz kretanje i boravak u planinama.

To nije besciljno lutanje po nepristupačnim zabitima i osvajanje vrhova s kojih će planinar ionako ubrzo morati sići, već način i stil života, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine zanimljivijim, zdravijim i nadasve ljepšim.

Odlazak u prirodu, druženje i kretanje na čistom planinskom zraku predstavlja aktivan oblik odmora koji planinara ispunjava osjećajem zadovoljstva i novim doživljajima.

Premda planinarenje fizički iscrpljuje, ono nas istovremeno obogaćuje i osvježava novom emocionalnom energijom, koja nam je prijeko potrebna za život u ljudskoj zajednici i njenoj često suviše sivoj svakodnevici.

Kontakt

 www.sportzepce.com / tel. +387 63 333 299 / predsjednik SSOŽ Darko Andrijević

 

Sportski savez općine Žepče @ 2013 Izrada Garic/Jukic