HomeČlaniceRekreativni sportoviŠahovski klub "Žepče"

Šahovski klub "Žepče"

Šahovski klub Žepče osnovan je 1995. godine i do 2001. sudjelovao je na organiziranim natjecanjima.

Danas, glavna aktivnost u radu i djelovanju ŠK Žepče je organizacija Memorijalnog šahovskog turnira „Anto Markanović“ Šahovski memorijalni turnir „Anto Markanović“ ima veliki sportski značaj, ne samo za općinu Žepče, nego i za cijeli Zeničko-dobojski kanton, ali i za Bosnu i Hercegovinu.

Turnir je postao internacionalni jer na njemu sudjeluju šahisti iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a sude međunarodni suci.

Tradicionalno se održava od 2006. godine u znak sjećanja na nesretno preminulog člana Šahovskog kluba „Žepče“, majstorskog kandidata Antu Markanovića.

Igra se po švicarskom sustavu u devet kola, s tempom igre 15 minuta po igraču. Na ovogodišnji, deseti po redu, Memorijalni turnir „Anto Markanović“ prijavila su se 43 igrača, od čega je 9 GM, 4 IM, 2 FM iz BiH, Srbije i Rusije, a prvo mjesto osvojio je velemajstor Dalibor Stojanović iz BiH.

Predsjednik kluba – Branislav Marković

Memorijalni šahovski turnir „Anto Markanović“

Šahovski memorijalni turnir „Anto Markanović“ ima veliki sportski značaj, ne samo za općinu Žepče, nego i za cijeli Zeničko-dobojski kanton, ali i za Bosnu i Hercegovinu.

Turnir je postao internacionalni jer na njemu sudjeluju šahisti iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a sude međunarodni suci.

Tradicionalno se održava od 2006. godine u znak sjećanja na nesretno preminulog člana Šahovskog kluba „Žepče“, majstorskog kandidata Antu Markanovića.

Igra se po švicarskom sustavu u devet kola, s tempom igre 15 minuta po igraču.

Kontakt

 www.sportzepce.com / tel. +387 63 333 299 / predsjednik SSOŽ Darko Andrijević

 

Sportski savez općine Žepče @ 2013 Izrada Garic/Jukic